Hälsosamma klimatet i Torrevieja

Torrevieja befinner sig på Costa Blancas soliga kust, i södra delen av Alicanteprovinsen, cirka 43km söder om Alicante och endast 35km till El-Altet flygplatsen.

Den spanska miljön på Costa Blanca runt Torrevieja med de två stora saltsjöarna i Torrevieja och La Mata, klassas av Världshälsoorganisationen (WHO) till det mest hälsosamma klimatet i Europa med över 340 dagars sol per år. Lagunerna är naturreservat som tillsammans med sina övriga naturområden täcker över femtioprocent av kommunens yta.

Den höga halten av salt i sjöarna och existensen av deras typiska invånare, Artemia salina, en art av ett litet kräftdjur, ger vattnet den karakteristiska rosa färg som är särskilt iögonfallande i Torreviejas lagun. Det lokala mikroklimatet anses vara särskilt sund och rekommenderas av medicinska specialister världen över.

Stadens namn härstammar från ett gammalt torn (Torre Vieja) ursprungligen belägen i närheten av 'Eras de la Sal'. Dess historia börjar på 1800 talet och först 1931 beviljades den statusen av stad av Konung Alfonso XIII. Staden, med dess långa sjöfarts tradition, privilegierad klimat och sköna badstränder har blivit en ledande turist destination.

Dynamiskt och gästfritt, med sina c:a 90 000 innevånare, som uppgår till över 600 tusen under sommaren, och med stort utbud av fritids och kulturella aktiviteter lockar staden till sig alltfler européer, och det räknas i tusentals alla skandinaver som har Torrevieja som sitt andra hem.

Staden har genomgått en stark utveckling under de senaste decennier och har idag en stabil ekonomi och erbjuder en modern och välfungerande infrastruktur. Sjukvården håller mycket hög kvalité och sjukhuset med 250 enkelrum och toppmodern utrustning servar kommunens innevånare.

Sol och bad kan njutas på någon av Torreviejas fina badstränder som bland annat La Matas mycket långa playa med en magnifik handikappvänlig "Promenad", Los Locos, El Cura i centrala Torrevieja och Los Naufragos vid stadens södra del. Det behagliga klimatet med milda vintrar och varma somrar, med temperaturen son varierar från 18-25 grader under en stor del tiden av året.